Tala allvar

Sten och Per, nya medlemmar med egen podd.

Sten och Per har känt varandra i många decennier och har under åren ständigt diskuterat stora och små frågor. Självklart har media och samhällsutvecklingen varit i förgrunden. De första stegen för att formalisera diskussionerna till poddinlägg tog de för cirka 1,5 år sedan.

Sten Haage har många år bakom sig som journalist. Bl.a. inom dåvarande Ingenjörsförlaget där han var chefredaktör för tidningen Ny Teknik. Sten är civilingenjör och har arbetat mycket med tekniska och industriella frågor under sina journalistiska år. Men han har också gjort utflykter till andra områden under sin karriär. På Bonniers var han under en tid chef för tidningen Båtnytt och deltog också i att utveckla andra månadstidningar inom koncernen. Idag är Sten en av grundarna till och delägare i PR-företaget StrandbergHaage.

Per Tengblad är civilekonom och inledde sin karriär inom media som tidningsdirektör för Ny Teknik och VD i Ingenjörsförlaget. Gick sedan över till Bonnierkoncernen som VD för Åhlén & Åkerlund, sedan VD för SF Bio och VD för SF. Därefter VD för Bonnier Månads- och Specialtidningar. Per var också koncernchef för Canal Digital i Oslo i sex år. Efter en kort tid som ansvarig för Telenors privatverksamhet i Sverige blev han arbetande ordförande i Canal Plus Nordic. Styrelseuppdragen har varit många: SBS Broadcasting, Millenium Media Group/Non Stop Entertainment, Nordic Cinema Group och Swedish Film. På senare år har Per mest varit verksam som rådgivare, bl.a.inom media men också som industriell rådgivare till riskkapitalbolag.

Här kan du lyssna på Tala allvar, Sten och Pers podd: https://talaallvar.podbean.com/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.