Lyckad föreläsning inom mediejuridik

Föreningen Medias styrelse vill rikta stort tack till advokat Jennie Kastberg och till drygt 20 personer som anmälde sig och kom till eventet: ”Avtal allt viktigare inom media”

Tack också till Businesscenter Nybrogatan 34 för möjligheten att kunna nyttja era representativa lokaler.

Under en och en halv timme var fokus (tänt) på mediejuridik där advokat Jennie Kastberg höll föredrag inför Föreningen Medias medlemmar samt några som förhoppningsvis vill bli medlem.

Jennie Kastberg
Advokat Jennie Kastberg. Fokus tänt på mediejuridik © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Juridik är som alla vet ett väldigt stort och omfattande ämne där det finns mycket att hålla reda på. Fast Jennie hade ett väldigt bra upplägg för sitt framförande där hon inledningsvis informerade om att frågor som dök upp under tiden var välkomna att brytas in och tas direkt.

Avtalsfrågor
Frågor välkomna att brytas in i föreläsningen. © foto: Patric Lindén / Internetfoto

I föredraget togs det upp många intressanta delar inom mediejuridiken. Några av de främsta punkterna som väckte en ström av frågor var : Vem som äger rättigheterna i ett verk, vart man vänder sig då material återpubliceras utan överenskommelse gjorts om detta och eftermiddagens höjdpunktsämne fulavtal. Ett kontrakt som kan ställa till det otroligt mycket ifall man inte läser det ordentligt och har full koll på vad det är man skriver under.

Mediaavtal
Läs avtalen noga och förstå innebörden innan du skriver under. © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Avslutningsvis kommer advokat Jennie Kastberg sammanställa föredraget ”Avtal allt viktigare inom media” till en PDF. Du som är medlem i Föreningen Media kommer få detta i ett medlemsutskick till din e-postadress när det är färdigställt.

Till dig som var med under måndagseftermiddagen. Vad tycker du, fick du svar på dina frågor? Kanske du även har några textrader du vill dela med dig av om eventet. Kommentera gärna med dem här i inlägget eller logga in på Facebook och besök Föreningen Medias FB grupp: Medlemsdiskussioner

Foto och text Patric Lindén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.